Oproep voor deelname aan ASMR/misofonie onderzoek!

Ik kreeg afgelopen week een verzoekje binnen van een onderzoeksgroep van de Universiteit van Amsterdam om het volgende berichtje te plaatsen voor onderzoek naar ASMR en misofonie. Ze zullen in november beginnen, dus als je interesse hebt moet je snel reageren!

“Onze onderzoeksgroep aan de Universiteit van Amsterdam is bezig met een studie naar ASMR en misofonie. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van hersenscans (fMRI) om te bestuderen hoe ASMR en misofonie in de hersenen werken. Wij nodigen u graag uit voor dit onderzoek. We zijn bijzonder geïnteresseerd in mensen met ASMR én misofonie, maar we willen ook graag onderzoek doen bij mensen die alleen misofonie, of alleen ASMR hebben. Als dank voor deelname aan het onderzoek zal een kleine financiële tegemoetkoming worden gegeven.

Misofonie is een aandoening waarbij bepaalde geluiden een disproportioneel aversieve reactie van woede, haat of walging oproepen. De meest voorkomende triggers zijn vooral geluiden die door mensen worden geproduceerd, zoals kauwen, eten, ademen, smakken en klikken met een pen.

Als u geïnteresseerd bent in dit onderzoek kunt u in onderstaande link uw gegevens achterlaten en dan nemen wij contact met u op. In dezelfde link vindt u ook meer informatie over ASMR en misofonie.

https://nlpsych.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_emJ0wakWzpxxNoV

Ik wens de groep veel succes en ik ben erg benieuwd naar de bevindingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *