Essence Merry Berry kerstcollectie 2015

IMG_2348Nadat ik online foto’s had gezien van de Essence kerstcollectie wilde ik een paar producten héél erg graag hebben. Drie van de vier heb ik nu te pakken gekregen, namelijk de lipsticks Let’s the Berry-tales Begin en Red Rocks en de nagellak Purple with Purpose, en in deze post ga ik ze laten zien!

Het vierde item dat me erg mooi lijkt is de highlighter, maar die was helaas al op tijdens mijn vorige bezoekje aan Kruidvat. Ik ben echter al wel heel erg blij met deze drie producten, want de Merry Berry collectie is erg populair!

IMG_2299

Ik begin met de lipsticks: 01 Let’s the Berry-tales Begin en 03 Red Rocks. Ik heb zelf een haat-liefde verhouding met lipproducten in het algemeen, ik vind het prachtig maar zo onhandig! Ik eet en drink de hele dag door wel, en ik kus en knuffel met mijn vriend en huisdieren. Die hebben het doorgaans niet zo op afgevende kleuren op mijn lippen, wat ertoe leidt dat ik eigenlijk nooit lipstick draag. Maar ik vind het zo mooi! De ASMR filmpjes die ik maak en waar mijn lippen vaak in te zien zijn vormen nu het uiteindelijke excuus voor het kopen van de lipsticks haha. Maar laat ik beginnen met de kleuren!

01 Let’s the Berry-tales Begin

IMG_2337

Dit is een heftige, diep paarse kleur. In het echt is de kleur nog wat donkerder, ik vind het zelf een veel te heftige kleur voor overdag. Op camera is de kleur dus wat zachter. Op de één of andere manier is elke kleur lipstick minder heftig op video of foto dan in het echt, dus ik denk dat ik hem met plezier zal dragen in ASMR filmpjes!

En even een side-note: ik snap de naam van de lipstick niet helemaal, moet die ’s na de Let niet weg? Dit is toch grammaticaal onjuist?

03 Red Rocks

IMG_2331

Ik vind deze kleur meer roze dan rood als ik eerlijk ben. Ook deze kleur pikt mijn fotocamera niet goed op, dus hieronder even een foto van de frontcamera van mijn telefoon.

IMAG1109

De kwaliteit is niet zo mooi, maar de kleur van mijn lippen lijkt er meer op. Hij knalt er bij mij echt ontzettend af! Wederom een kleur die ik niet zomaar naar buiten zou dragen, maar ik ben dan ook een beetje een watje wat make-up betreft ;)

Ik moet zelf nog ontzettend wennen aan het dragen van lipproducten. Ik had Red Rocks opgedaan op een feestje bij mij thuis, en toen ik mezelf na een paar hapjes eten in de spiegel zag schrok ik nogal: de binnenkant was er helemaal af en de buitenrand nog even fel als eerst. Niet zo’n mooi gezicht. De houdbaarheid is dus niet zo goed, niet als je iets eet en drinkt in ieder geval. En daar wordt ik zelf nogal onrustig van, dan ga ik de hele tijd overal kijken of mijn lipstick er nog acceptabel uitziet…

Ik vind de kleuren erg mooi, maar dus ook wel heftig. Ik moet ook nog wennen aan hoe ik eruit zie met een felle lipkleur op, maar ik vind dat ik de kleuren wel kan hebben!

02 Purple With Purpose

IMG_2324

Een erg fraaie paarse kleur. Maar op de volgende foto zie je pas echt hoe mooi hij is!

IMG_2311

Waah, die shimmer, prachtig! De andere drie lakjes uit de Merry Berry collectie zijn allemaal creamy, dit is de enige kleur met zo’n prachtige finish. Heel mooi en erg chique!

Hij lakt prettig: de consistentie is goed en het is een fijn kwastje. Het bolletje wat ontzettend leuk is voor de uitstraling houdt wel ietsje minder lekker vast. De kleur dekte bijna in één keer al, maar door de bobbels in mijn nagels heb ik bij elke lak wel minstens twee lagen nodig. Ik ben zeker te spreken over dit lakje!

Wat ik zo leuk vind aan deze kerstcollectie is dat Essence niet gewoon is gegaan voor klassiek rood, maar de boel lekker opschudt met paars! Ik was al een tijd op zoek naar een goede donkerpaarse lipstick, en nu heb ik een hele mooie gevonden. En omdat het Essence is, zijn de prijsjes ook nog eens ontzettend fijn! Ik ben blij met mijn nieuwe aankopen, en ik houd mijn ogen nog open voor de highlighter.

De Essence Merry Berry kerstcollectie is geheel december te koop bij o.a. Kruidvat. De lipsticks kosten €2,39 per stuk en de nagellak €1,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *