Nagellak van juni 2016

Nagellakjes van juni 2016

Juli is net begonnen dus dat betekent dat het weer tijd is om terug te kijken naar de nagellakjes van de vorige maand!

P1060687

De maand juni begon met een witte lak! Dit is White Hot Love van Rimmel. Ik had nog nooit een witte lak op zichzelf gedragen en dat was ik eigenlijk ook helemaal niet van plan. Ik wilde de lak als basiskleur dragen onder een andere felle kleur die niet optimaal dekt. Maar toen ik dit erop had zitten vond ik het eigenlijk zo ook wel mooi! Toch zit ik erover te denken om deze witte kleur te vervangen en wel hierom:

P1060683

Hij bubbelt. Ik weet niet waarom, ik heb hem niet geschud. En het was ook niet eenmalig, ik heb hem nog eens gebruikt deze maand en toen gebeurde het weer. Dit maakt het als basislak in ieder geval erg ongeschikt, want de bubbels zorgen voor duidelijke oneffenheden in de lak. Ook lakt hij trouwens niet superfijn: hij is wat aan de dikke kant en lakt daardoor een beetje oneven. Al kan dat waarschijnlijk wel verholpen worden met wat verdunner.

P1060690Toen ik het flesje goed bekeek tijdens het foto’s maken bleek ook nog dat er kleine shimmers in de lak zitten! Dat zie je niet op de nagels, of dat een voordeel of nadeel is hangt af van wat je wilt van de lak. Ik vond het wel jammer in ieder geval, het had het wit nog net iets extra’s gegeven.

Ik heb twee lagen gelakt, wat zorgde voor een redelijke dekking. Ik haalde hem op dag zeven af, er zaten toen een paar kleine chips in maar was verder nog goed draagbaar.

Na het afhalen ging ik direct weer aan de slag met White Hot Love want ik wilde nu de combinatie gaan dragen die ik de vorige keer eigenlijk van plan was. Maar het was helaas niet zo’n succes.

P1060796Soms lukt het lakken gewoon niet. Dat was die avond het geval. De witte lak kwam er niet mooi op, en met elke laag erbij werd er het niet beter op. Ook de kleurcombinatie van de accentnagel met de rest van de nagels pakte niet zo mooi uit als ik bedacht had van te voren.

De roze kleur is Katy Did Pink van het indie merk Laquester en deze kleur was de reden dat ik een witte basislaag wilde doen, omdat hij namelijk niet volledig dekt. Ik heb het alleen niet helemaal goed uitgevoerd omdat ik niet te veel laagjes op mijn nagels wilde, wat er uiteindelijk voor zorgde dat ik wel zeven (!!) laagjes op mijn nagels had. Ik had:

  • Een laag basecoat. Die werkte trouwens ook al niet goed mee omdat hij nogal was ingedikt. Dat is nu gelukkig weer opgelost met flink wat druppels verdunner.
  • Een laag White Hot Love. Ik liet het bij één, maar één laag dekt niet voldoende, dus uiteindelijk had deze laag helemaal geen zin.
  • Drie lagen Katy Did Pink, evenveel als ik zonder witte laag nodig had.
  • Twee lagen topcoat. Twee omdat de eerste niet mooi glansde.

En toen zag het er dus niet eens mooi uit :( Onderstaande foto geeft een paar moeilijkheden weer.

P1060801

Ten eerste is het lastig om over al het wit te lakken. Ten tweede is het met een doorzichtige lak als een topcoat soms moeilijk te zien hoe goed je de nagel bedekt, en geeft het duidelijke randen als je dat niet hebt gedaan. Ten slotte lijkt het ook nog alsof de tweede laag topcoat de hele boel heeft laten krimpen! Wat je ziet bij het einde van mijn nagel is géén tipwear, zo zag het er na het lakken uit. Al met al was dit geen succes.

De kleur op de ringvinger is trouwens een oude van de Hema, nummer 210. Deze lak had nog een rond kwastje, dat was wel weer even wennen na al die mooie brede kwastjes die we tegenwoordig vinden in de meeste lakjes. Deze kleur dekt wel erg goed trouwens, als je het goed doet kan het in één laag.

Drie dagen later, op maandagochtend, brak een een nagel finaal af toen ik op de fiets wilde stappen richting stage. Toen ben ik maar weer naar binnen gegaan om alles af te halen en heb ik een trein later gepakt. Gauw vergeten, deze manicure!

P1060855Op de woensdag erna waren mijn vriend en ik vier jaar samen en zouden we samen lekker uit eten om het te vieren. Ik wist nog niet wat ik aan ging trekken, dus ging ik maar voor een neutraal kleurtje. Ik koos voor Cool Wonder van Catrice uit de Kaviar Gauche LE. Vroeger vond ik dit soort tinten saai, nu vind ik ze prachtig. De kleur dekt in twee lagen. Ik draag bij deze ook altijd met een matte top coat, dan vind ik hem heel chique. De matte top coat is alleen niet zo best voor de houdbaarheid geloof ik, de eerste chip zat er een dag later al in. Deze foto is twee dagen na het lakken gemaakt en je ziet dat de wijsvinger er al niet meer zo mooi uitziet.

Het weekend erna was ik bij mijn ouders en ging ik eens in de nagellak voorraad van mijn moeder kijken! Mijn moeder had een kleur van de Sally Hansen Miracle Gel lijn waar ik erg benieuwd naar was.

IMAG1764Deze lak heet Crème de la Crème en het is een erg mooie kleur, maar zoals je boven kunt zien dekt hij niet helemaal. Ik heb geen basecoat gebruikt, drie lagen kleur en één laag topcoat. De droogtijd is lang, ik had zondagmiddag nog twee uur om te lakken voordat ik weg moest, en dat bleek niet voldoende. Na deze foto’s moest ik richting het station en onderweg zag er het er niet meer zo mooi uit. Beetje eigen schuld natuurlijk, maar als een half uur niet voldoende droogtijd is dan vind ik ook dat de lak er simpelweg te lang over doet. Ook bleef hij niet geweldig goed zitten, ik had duidelijke tipwear na een dag of twee en breuklijnen en chips binnen een week. Niet iets wat ik verwacht van een lak die claimt tot veertien dagen te kunnen blijven zitten!

Ik had ook nog een ander héél mooi lakje gespot in de verzameling van mijn moeder, en die mocht ik lenen. En deze stelde me niet teleur, want kijk dan!

P1060962

Dit is Must-have STEELletto van Catrice en ik vind hem echt prachtig. Hij lakt fijn, twee laagjes was voldoende. De lak bleef wel heel erg lang raar plakkerig, dus sneldrogende topcoat was hier wel echt nodig. Gelukkig heb ik een fijne topcoat dus dat vind ik geen probleem!

Vaak houd ik niet zo van metallic finishes, maar bij deze is het anders. Hij is metallic mét shimmers! Aah, ik vind hem echt heel mooi. En hij is ook niet te druk omdat de kleur rustig is. Hij lijkt voornamelijk grijs, maar er zit ook nog een beetje roze-paarse gloed in, erg fraai. Deze ga ik héél lang van mijn mama lenen, zij heeft hem toch niet nodig nu ze aan de professionele gelnagels zit ;)

Nagellakjes van juni 2016

Dit was een wat minder kleurrijke maand, maar ik sluit hem toch af met een knaller vind ik! Welke kleurtjes heb jij op je nagels gehad in juni?

2 gedachten over “Nagellak van juni 2016”

  1. Het laatste kleurtje herkende ik niet direct, lijkt te zilverkleurig, hij is toch echt meer lila. Maar ik vind hem zo ook prachtig 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *