Nagellak van mei 2016

Nagellakjes van mei 2016

Juni is begonnen dus het is tijd om naar de nagellakjes van mei te kijken!

We beginnen deze maand met waar we in april eindigden: de gel nagellak die ik had laten doen in een salon. Het is ontzettend goed blijven zitten, ik heb het er na drie volle weken pas afgehaald, en toen zat het nog zo:

IMAG1586

Je kunt de uitgroei goed zien, maar verder zit het er nog prachtig op. De glans is misschien héél ietsje minder, maar nog steeds niets in de buurt van hoe gewone topcoat slijt. Ik weet nog dat ik vond dat de dame mijn tips wel érg dik had ingesmeerd, maar dat heeft ze goed ingeschat! Ik had die extra laag op de punten van mijn nagels echt nodig, want daardoor had ik geen extreme tipwear na drie weken. Al met al ben ik niet teleurgesteld door hoe stevig het op mijn nagels zat!

Het grootste bezwaar dat ik had voordat ik mijn nagels liet doen met gellak was hoe permanent het zou zijn. Ik was bang dat ik het er niet meer af zou kunnen krijgen. De dame in de salon stelde me gerust. Ze gaf me speciale watjes en aluminium folie mee en instructies hoe ik het kon verwijderen. “Even goed opvijlen zodat het dof is, dan een kwartier weken in pure aceton en dan duw je het er met een bokkepootje zó af!”

Niet dus. Oh mijn god, hoe lang ik met mijn nagels in de aceton heb gezeten en hoe hard ik heb gepeuterd. Ik heb in totaal minstens een uur geweekt en het is er nog niet honderd procent af.

IMAG1589

Deze foto is onscherp, maar je kunt goed zien hoe veel resten er nog op zitten. Dit was na een half uur weken. Ik heb het hierna nog wel wat schoner gekregen, op dit moment is alle rode kleur wel weg. Maar de basislak zit er nog steeds een beetje op, en dat kan ik er niet zomaar af bufferen. Dat vind ik niet zo leuk, want ik wilde afgelopen week een keer een filmpje opnemen zonder nagellak en dat ging dus niet door. Ik wil momenteel sowieso niet met kale nagels lopen omdat ik vind dat ze er nu niet meer mooi uitzien. Dus dat viel toch wel tegen.

Ik vond glitter altijd al erg om te verwijderen, maar in vergelijking met gellak is het een eitje! Al met al vind ik het de moeite niet waard. Daarbij ben ik een kleur na een week ook wel zat en wil ik wat nieuws, en lukt het mij ook regelmatig om gewone nagellak zo lang mooi te houden. Dus gellak was leuk om een keer te proberen, maar dat doe ik voorlopig niet nog een keer.

Op naar de volgende lak! Omdat er nog zoveel resten gellak op mijn nagels zaten durfde ik geen gewone lak op te doen, ik was bang dat ik het niet mooi glad zou krijgen. Dus ik ging voor een lakje met structuur!

P1060621

Dit is de kleur PLUMdog Millionaire van de Crushed Crystals lijn van Catrice van een jaar of twee geleden. Ik heb ook nog een andere kleur uit deze collectie, een van mijn favoriete lakjes ooit. Ik vind de finish echt prachtig, hij is in het echt mooier dan op de foto. Er zitten wat meerdere tinten paars in als jij je nagels kantelt in het licht. Verrassend genoeg dekt hij niet heel snel voor zo’n donkere kleur, hij is op zijn mooist na drie dunne laagjes. Ik vind het erg jammer dat de liquid sand lakjes weer uit de schappen van merken als Catrice en Essence verdwenen zijn, ze waren zo mooi!

P1060673

Ik sloot de maand mei af met een lichtblauwe lak van Kiko met daar over heen een laagje glitter van Essence. De kleur van Kiko is nummer 340, en het is een kille blauwe kleur. Ik vind het te licht en koel om los op mijn nagels te dragen, maar het is wel de perfecte kleur voor onder de glitterlak van Essence! Die heet Glorious Aquarius en ik vind de naam erg passend. De glitters vind ik fantastisch, de kleuren en afwisseling in grootte en vorm maken deze lak de perfecte glitterlak. Na één laagje vond ik het effect eigenlijk al zo mooi dat ik besloot het zo te laten.

De houdbaarheid van deze combi was ook goed. Het verschilt bij mijn nagels erg hoe lang lak blijft zitten en ik weet niet waar het aan ligt. Ik had onlangs een lakje opgedaan waarbij ik binnen 24 uur al een enorme hap uit mijn wijsvinger nagellak had, en met deze combinatie had ik na  acht dagen een paar mini en onopvallende chips op sommige hoekjes. Ik gebruik altijd dezelfde basecoat, Essie Fill the Gap Treatment, en was meestal mijn handen en nagels goed om ze te ontvetten. En de ene keer blijft het lang zitten en de volgende keer weer niet. Ik was in ieder geval blij dat dit lang bleef zitten, want het gedoe van glitter afhalen na kort dragen is zonde!

Dit waren de kleuren die ik op mijn nagels had in mei. Tot de volgende maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *