Macaroni recept

Pasta <3 Ik houd van pasta, vandaag deel ik één van de gerechten die ik regelmatig maak. Ik heb dit recept van mijn vader geleerd, waar hij het vandaan heeft heb ik geen idee van, maar dat maakt me niets uit, want ik vind dit zo lekker!

IMG_1626b

Dit is wat je nodig hebt:

  • 100 gram elleboogjes p.p.
  • Een paprika p.p.
  • 250 gram champignons
  • Een half blikje luncheon meat
  • 125 gram hamblokjes
  • Een teen knoflook p.p.
  • Een flink blok kaas
  • Italiaanse kruiden, vooral oregano

Even een voetnootje hierbij, mijn vriend en ik zijn redelijk grote eters en erg fan van paprika’s en knoflook. Als je minder eet kun je besluiten minder pasta p.p. te gebruiken of een paprika minder te doen. Pas de hoeveelheden vooral naar eigen smaak aan. Ook gebruik ik tegenwoordig meergranen pasta, een iets gezonder alternatief voor de traditionele witte. Oh, en verse basilicum hierbij is ook erg lekker!

Maak de groenten schoon en snijd het vlees, de paprika’s, champignons en kaas in blokjes. Bereid de knoflook ook alvast voor op het persen. Als je goed bent in snijden tussen andere kookactiviteiten door dan kun je dat doen, ik doe het liever van te voren omdat ik anders gestrest in de keuken rond ren.

IMG_1634b

Doe een beetje olie in de pan, zet ‘m op middel hoog vuur en voeg de luncheon meat blokjes toe. Pers er meteen de knoflook bij zodat dat die mee kan bakken. Na een tijdje is het vlees lekker verkleurd en wat knapperiger geworden.

IMG_1636b

Voeg dan de champignons toe. Bak die ook even mee. Ondertussen kook je de pasta gaar. Elleboogjes zijn vrij snel klaar, dus zet ze niet te vroeg op!

IMG_1641b

Als de champignons een beetje verkleurd en gekrompen zijn is het tijd om alles bij elkaar te doen! Voeg de paprika en hamblokjes toe, gooi de afgegoten macaroni erbij, doe er naar smaak Italiaanse kruiden bij en roer alles door elkaar. Nu is de pan lekker vol!

IMG_1646bIMG_1647b

De kaasblokjes kunnen er nu ook meteen overheen. Probeer ze een beetje eerlijk te verdelen over de oppervlakte. Dan kan het deksel erop! Zet de pan op een laag vuurtje, het hoeft nu alleen maar warm te blijven om de kaas te smelten.

IMG_1652b

Na een paar minuten op laag vuur met deksel ziet het er zo uit! Jammie!

Ik had nog een eindresultaat op mijn bord willen fotograferen, maar ben dat door de trek op het moment zelf vergeten haha :’) Ik vind dit in ieder geval erg lekker, sommige gerechten kan ik echt door blijven eten, dit is er één van.

Houden jullie ook zo van pasta? Als je het gaat maken, laat me vooral weten wat je ervan vond!

Liefs,

Jolien

Eén gedachte over “Macaroni recept”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *