Column

sophie_in_de_kreukels_header_carousel_medium-1441630436
Zoals ik in mijn eerste post al schreef moet ik voor mijn huidige studie ook schrijfopdrachten maken. De allereerste opdracht voor journalistiek twee weken geleden was een column schrijven en het leek me wel leuk om die te delen, so here it is!

Dosis
Deze week begon Sophie Hildebrand aan haar avontuur in het land van botox en fillers. De eerste aflevering van ‘Sophie in de Kreukels’ begint met het voorlezen van wat opmerkingen die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt. Die zijn niet mals, als je dat zo hoort mag Sophie wel eens beginnen met schaven aan haar gezicht.
Aan de andere kant ging er onlangs een filmpje viral over een meisje dat wordt uitgemaakt voor nep en lelijk omdat ze haar acné bedekt met een flinke laag make-up. Mensen kijken neer op anderen die duidelijk tijd en geld besteden aan hun uiterlijk, vooral als het gaat om cosmetische ingrepen.
Er altijd jong uit blijven zien wordt steeds belangrijker en het taboe op toegeven dat je botox hebt gebruikt wordt steeds groter. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, zowel fysiek als mentaal, want commentaar krijg je toch wel, of je nou nep mooi bent of echt lelijk.
Ik probeer er nuchter onder te blijven, maar ik merk dat ik mensen die duidelijk wat hebben laten doen toch veroordeel. “Waarom ben je niet gewoon blij met jezelf?” denk ik dan, terwijl ik in de spiegel mijn hangende oogleden met mijn vingers omhoog trek.
Linda de Mol geeft als een van de weinigen wél toe dat ze botox gebruikt. De manier waarop ze erover spreekt siert haar. Je komt er beter mee weg als je naast je uiterlijk ook iets anders te bieden hebt. Misschien dat sommige mensen de volgende keer beter kunnen vragen om een dosis persoonlijkheid bij de dokter.

Dat was ‘m! Een column schrijven is helemaal zo makkelijk nog niet, ik was de hele week heel geforceerd een onderwerp aan het zoeken en toen mijn hoop bijna verloren was ging ik eens lekker met mijn moeder Skypen. We raakten over dit programma aan de praat en mijn moeder stelde het voor als onderwerp. En toen was mijn column plotseling in een kwartier geschreven! Ik kijk zelden nog tv maar BNN programma’s zoek ik nog wel eens op op uitzending gemist. Die blijven toch verrassende programma’s maken!

Had jij het programma ook gezien? Wat is jouw mening over botox?

Liefs,

Jolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *