Ted talks – deel 1

TED_logo_rgb
Als ik even niet weet wat ik wil doen en niet meer doelloos op het internet wil rondhangen, dan ga ik vaak een TED Talk kijken. TED heeft als motto “Ideas worth spreading” en dat zie je in elke video terug. Filmpjes kunnen kort of lang zijn, grappig, serieus of mooi, onderwerpen lopen enorm uiteen. Maar er is altijd één duidelijke overeenkomst: ze zetten je aan het denken. Na elk filmpje kijk je weer nét iets anders tegen het onderwerp aan, misschien wel tegen de hele wereld. Ik heb er zo langzamerhand aardig wat gezien en het leek me leuk om de TED talks die mij zijn bijgebleven om de zoveel tijd even te delen in een post. Ik houd het er op drie per keer, want ze zijn vaak toch wel minstens een minuut of tien. De topics zijn erg verschillend, dus je kan kijken waar je zin in hebt!


De kunst van het misleiden
Dit is een erg vermakelijk praatje, terwijl hij je tegelijk een lesje leert. Heel erg leuk gedaan, ik heb hem meer dan eens gekeken omdat je probeert op te zien hoe die ’t nu toch doet!


De verborgen schoonheid van bestuiving
Dit filmpje bevat voornamelijk prachtige beelden. Ook legt de spreker in het begin nog even het belang uit van bijen, wat ik leuk vind omdat het een onderwerp van studie is geweest voor mij van januari tot en met juli dit jaar.


De brug tussen zelfdoding en leven
Dit is een zwaar en serieus onderwerp en helaas ook nog actueel met de zelfmoord van Joost Zwagerman deze week. Deze TED talk is van een man die door zijn werk te maken had met springers op de Golden Gate Bridge. Hij vertelt over zijn ervaringen en geeft ook tips over hoe te handelen als je vermoedt dat iemand in jouw omgeving suïcidale gedachten heeft.

Kende jij TED al? Wat vond jij van deze talks?

Liefs,

Jolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *