Muziek – deel 1

Aah, muziek!

Ik kan niet zonder muziek in mijn leven. Ik vind het heerlijk om lekker mee te zingen en te dansen en als ik een dagje alleen in huis ben doe ik dat ook eigenlijk altijd wel. Een heerlijke uitlaatklep! Ik heb ook best een aardige stem, al zeg ik het zelf. Ik heb een tijdje zangles gehad van Davine, een hele lieve en goede lerares, maar toen ging ik helaas verhuizen en kwam het er niet meer van om een nieuwe lerares te zoeken.

Ik houd er ook erg van om werkelijk CD’s te kopen, om een hard copy in de kast te hebben staan. Ik vind het persoonlijk veel leuker dan muziek via iTunes kopen, het voelt wat echter. Omdat muziek zo’n belangrijke rol speelt in mijn leven leek het me leuk om er een blogpost serie aan te wijden. Het lukt me nooit om een paar favoriete artiesten op te noemen, ik heb bijna zes dagen aan muziek in mijn iTunes staan en alles komt wel voorbij. Daarom ga ik per artiest, van A tot Z, door mijn hele lijst heen!

Agnes Obel

Ik leerde haar kennen doordat ik in de Plato liep en haar destijds nieuwe album gedraaid werd in de zaak. Ik ben meteen gaan vragen wie het was, het klonk zo mooi! Het bleek het album Aventine te zijn. Niet veel later kocht ik het album en ik luister hem regelmatig. Ik vind haar muziek prachtig, ze heeft zo’n lieflijke stem. De nummers hebben heel veel sfeer, ik moet wel een beetje in de stemming zijn. Sommige klinken wat somber, sommige sprookjesachtig tot misschien een beetje spookachtig, en weer anderen wel opgewekter. Ik heb geen enkele andere artiest in mijn lijst die ik met haar kan vergelijken, ze was iets compleet nieuws voor mij. Zo fijn zo’n ontdekking! Het nummer dat ik hierboven heb staan is één van mijn favorieten. Ik heb onlangs haar debuutalbum ook gekocht, maar die slaat tot nu toe nog niet zo aan bij mij als haar tweede album.

a-Ha

Ik heb één CD van ze in iTunes staan, het verzamelalbum Headlines and Deadlines: the Hits of a-Ha. Dit is meer wat nostalgie voor mij, ik herinner me de liedjes van vroeger. De CD is van mijn vader, ik ben een middag eens de hele CD kast van hem door gaan werken en heb nu vanalles op mijn laptopje staan. Als je iets van de band kent is het Take On Me, het nummer hierboven. Ik vind het fijne achtergrondmuziek, het gaat goed samen met klusjes doen in huis bijvoorbeeld. Als de muziek té swingend is ga ik dansen in plaats van opruimen haha!

Amy Macdonald

Dit is een album dat ik mijn moeder cadeau heb gedaan geloof ik. Ik heb het wel bij haar eerste album gehouden, na haar debuut heb ik niet meer zulke sterke singles meer gehoord en heb ik niets meer van d’r gekocht. Wat ik leuk aan haar vind is vooral haar stem. Die is wat lager dan bij de gemiddelde vrouwelijke popster en daardoor kan ik makkelijker meezingen. Veel van de muziek die ik leuk vind is zo hoog, en dan doet mijn keel ronduit pijn na één liedje, bij Amy niet!

Anastacia

Ik heb ook maar één album van Anastacia en dat is haar gelijknamige CD. Ik heb hier geen originele van helaas, ik heb deze gebrand gekregen. Om de zoveel tijd zie ik dit album weer staan en dan draai ik hem een week of twee weer vaak, dan is ie weer een paar maandjes uit beeld. Toch verveelt dit album me nooit, ze heeft ook zo’n toffe stem! En ben ik de enige die dacht dat Anastacia een donkere dame was de eerste keer dat je haar hoorde?

Anouk

Ik heb het album Hotel New York ooit een keer voor zes euro of iets dergelijks gekocht bij de Lidl! Er staan de bekende nummers als Girl en One Word op en naast de hits vond ik de rest van het album niet zo. Misschien moet ik er ook maar weer eens voor gaan zitten, want het overkomt me nog wel eens dat ik een CD echt niks vind en drie jaar later juist geweldig. Jerusalem vind ik echt een heel tof nummer, wel duidelijk de favoriet van dit album voor mij. Ik heb Anouk ooit een keer live gezien en mijn vader en ik stonden echt te wachten op Jerusalem en toen deed ze ‘m niet! Gemiste kans, want we hadden best wat pit kunnen gebruiken met het prutweer waar we in zaten, maar helaas.

Armin van Buuren

Het album Imagine vind ik erg gaaf. Ik heb maar weinig trance in mijn kast staan en eigenlijk is dat jammer want ik vind het vaak erg mooi. De nummers zijn allemaal lang en bouwen daarom rustig op. Dan is de climax zo veel fijner! Ik kan me echt mee laten voeren door dit genre muziek, heerlijk. Ook een CD die eens in de paar maanden ineens weer even populair is bij mij. En dit is typisch zo’n album waar ik erg teleurgesteld door was toen ik hem kocht en ik vervolgens twee jaar later helemaal gek op werd. Het nummer hierboven is helaas wat korter dan de album versie, zoals singles van trance dat eigenlijk altijd zijn, maar met deze kan ik zo heerlijk mee blèren!

Avenged Sevenfold

Zo, even héél iets anders, misschien ook niet wat je verwachtte van mij, maar ik kan best wat metal waarderen! Ik ben voornamelijk in aanraking gekomen met metal via mijn broer en mijn vriend, ook al hebben ze erg verschillende smaak. Ja, dat kan binnen de metal, er zijn bijna ontelbaar veel stromingen. Avenged Sevenfold heb ik leren kennen via mijn vriend en heeft ook een beetje iets bijzonders voor mij. Mijn vriend heeft me namelijk de video van het nummer A Little Piece of Heaven laten zien op de avond dat onze relatie ongeveer begon. Het is niet echt first date material maar daar trok hij zich niets van aan haha! Je kan ‘m zoeken, maar dat is op eigen risico. Ik heb de albums Nightmare en Hail to the King in mijn bibliotheek staan, maar m’n vriend heeft nog veel meer albums en hij zet ze meestal ook op. Als het mijn beurt is om muziek op te zetten kies ik juist iets wat m’n vriend niet draait, anders hoor ik nooit vrolijke popmuziek ;)

Huidig Hitje

Zo, dat was de letter A in mijn muziek bieb. Als extraatje leek het me leuk om elke keer dat ik wat artiesten bespreek eindig met een single van iemand van wie ik nog geen CD heb maar die ik wel veel luister op het moment. Deze keer is dat Dollhouse van Melanie Martinez. Ik heb deze gevonden door op YouTube voor de gek eens te klikken op een aanbevolen video terwijl ik naar andere muziek aan het luisteren was. Ik vind het tof! Haar album is net uit en staat in zijn geheel op haar YouTube kanaal en dat is fijn want de CD is in Nederland slecht verkrijgbaar.

Wat zijn jouw favoriete artiesten met de nummer A? Heb je nog tips op voor mij op basis van dit lijstje? Laat het horen in de comments!

Liefs,

Jolien

Eén gedachte over “Muziek – deel 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *