Muziek – deel 2

Tijd voor meer muziek! Een paar weken geleden was ik begonnen met het doornemen van al mijn muziek op mijn computer en heb ik de letter A volledig behandeld. In deze post behandel ik de letters B en C.

Beyoncé

Ik heb van Beyoncé één CD, namelijk I am … Sasha Fierce en eigenlijk luister ik ‘m nooit. De hele wereld adoreert haar, maar als ik eerlijk ben vind ik de teksten op deze CD soms nogal ergerlijk. Ik vind Halo een prachtig nummer, maar stoor me behoorlijk aan de hypocrisie binnen het nummer If I Were A Boy en het contrast van boodschap tussen dat nummer en Single Ladies. Oke, genoeg gezeurd, er staan best wat aanstekelijke nummers op dit album, maar overall ben ik toch geen fan.

 

Black Eyed Peas

De B.E.P. vond ik uit helemaal tof toen ik nog Hitzones kocht in plaats van albums van artiesten. Toen kwam een paar jaar later I Gotta Feeling, Rock That Body en Meet Me Halfway, wat ik allemaal gave liedjes vond, dus besloot ik het album The E.N.D. te kopen. En toen vond ik de rest van de nummers echt helemaal niks! Misschien is dit een album dat ik nu gewoon nog maar eens moet opzetten om het een kans te geven, want dit album luister ik ook echt nooit.

 

Bløf

Ah, nu een band waar ik wél positief over ben. Of nou ja, in ieder geval over het album dat ik heb, want dat is er namelijk maar één: Blauwe Ruis. Ik vind elk nummer op dit album mooi, dit is typisch een album dat ik om de zoveel maanden weer even intensief luister. Het nummer Mooie Dag had best veel impact op mij de eerste keer dat ik het hoorde. De laatste drie woorden kwamen erg hard aan, ik zag het niet aankomen. Ik heb ook nog een soort verzamelalbum in mijn iTunes staan, die is van mijn vriend. Daar staan ook nog wel wat mooie nummers op en natuurlijk de klassiekers als Dansen Aan Zee en Harder Dan Ik Hebben Kan, maar ik draai Blauwe Ruis vaker.

 

Caro Emerald

Dit is een CD van mijn moeder, ik zit te twijfelen of ik deze haar ook cadeau heb gedaan, maar ik heb hem in ieder geval ook snel op mijn eigen computer gezet destijds. Ik vind Deleted Scenes From The Cutting Room Floor echt een heerlijke CD. Ze heeft zo’n lekker eigen geluid en het was destijds heel fris, ook al is het eigenlijk behoorlijk retro. Van de meeste nummers word ik ontzettend vrolijk en ik kan vaak moeilijk stil blijven zitten of niet meezingen.

 

Christina Aguilera

Van Christina heb ik twee albums. Beide gebrande CD’s van de CD Uilteen van de bibliotheek helaas, maar ik was nog jong. Het eerste album is Stripped, een album dat ik veel geluisterd heb. Bovenstaand nummer is ook wel nostalgie voor mij, dit was één van mijn favorieten. Ik heb ook het album Back to Basics en daar staan ook zeker fijne nummers op, maar toch is het een album dat me niet zo heeft gepakt want ik heb hem nog nooit in zijn geheel geluisterd volgens mij. Moet ik toch maar eens doen binnenkort als ik niet weet waar ik zin in heb!

 

Coldplay

Yes, eindelijk aangekomen bij de eerste van mijn favoriete bands/artiesten. Coldplay! Ik had ontzettende moeite om één liedje te kiezen voor hierboven, maar ga toch maar voor Fix You. Dit nummer heeft me meermaals tot tranen geroerd, het raakt echt een snaar bij mij. Maar Shiver, The Scientist, Clocks, ik vind het allemaal prachtig. Nu is er wel een maar, want ik ben zo’n typische fan van het oude werk en houd helaas niet van de richting die ze zijn opgegaan sinds Viva la Vida. Dat album heb ik nog wel, maar dat spreekt me toch niet genoeg aan. De nieuwere albums heb ik niet meer gekocht. Van het laatste album vond ik Magic nog wel een mooi nummer, maar iets wat ik echt niet begrijpen kan is hoe een goede band als Coldplay kan overstappen van echte drums naar een drumcomputer. Het geluid klinkt gewoon echt heel hard en naar, wat naar mijn mening het nummer nogal verpest. Gelukkig heb ik de eerste drie albums nog.

 

Huidig hitje

Zo, nu dus echt weer compleet wat anders. Ik had nooit gedacht dat ik een hardcore nummer leuk zou vinden, maar op dit liedje ga ik echt zo hard haha! Echt, ik sta te springen door mijn huis, je kan het geen dansen meer noemen, ik vind hem zó gaaf! Ik hoorde dit nummer in een video van de YouTuber The Peace Pigeon en zocht hem daarna meteen op. Het grappige is dat ik er later achter kwam dat ik het nummer zeker al een keer eerder heb gehoord in een video Sp4zie. Ik merk wel vaker dat ik een nummer vaker moet horen voordat ik hem leuk vind, dat was hier duidelijk ook het geval. Ik ben sinds kort allemaal nieuwe genres aan het ontdekken op internet, van glitch hop tot electro swing, dus nummers zoals deze zullen vast vaker langs gaan komen in deze rubriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *