Muziek – deel 3

Zo, het is weer tijd voor een nieuwe muziekpost! Deze keer komen we langs de letters D, E en F.

Daft Punk

Van Daft Punk heb ik één album, namelijk de laatste: Random Access Memories. Ik ken wel wat muziek van Daft Punk van voor dit album, maar de hype heb ik nooit echt meegekregen. Dit album klinkt volwassen en swingt lekker, maar werkt ook goed als achtergrond muziekje voor als je niet wil dansen. Mijn vriend heeft deze gekocht als plaat, en kreeg er een download link bij voor de mp3’s, altijd fijn!

Editors

En dan zijn we aangekomen bij één van mijn favoriete bands ooit! Editors was mijn eerste echte grote bandliefde, ik kwam ermee in aanraking in de tweede of derde van de middelbare school. Ik zag bovenstaande clip op TMF en heb hem meteen opgezocht. Wat heb ik dit nummer vaak geluisterd en er vaak op gerockt! Die gitaarsolo vind ik nog steeds echt heerlijk, al doet de kwaliteit van deze video de muziek geen eer aan. Ik heb de eerste vier cd’s allemaal, en ze hebben allen hun eigen kracht. Editors heeft onlangs ook nieuwe muziek uitgebracht, want album nummer vijf komt eraan, maar ik heb nog niet echt de tijd genomen om er naar te luisteren. Wat ik al wel heb gehoord stond mij helaas niet zo aan. Ik hoop dat ik er gewoon nog een beetje aan moet wennen, want het is altijd jammer om je favoriete bands een kant op te zien gaan die je niet leuk vind. Gelukkig ben ik nog steeds niet uitgekeken op de muziek die ik al heb van ze! :)

Evanescence

Van Evanescence heb ik één CD, namelijk The Open Door. Helaas geen origineel, want ik heb hem gebrand gekregen. Om de zoveel tijd kom ik weer in een bui en draai ik hem veel, ik ben hier niet altijd voor in de stemming. Ik wil graag ook meezingen, maar ze zingt net buiten mijn bereik, dus mijn stem doet na één liedje vaak al pijn haha! Mijn vriend heeft de cd wel ietsiepietsje verpest voor mij door eens op te merken dat ze nogal schreeuwerig zingt, en nu hoor ik het ook. Maar ik doe nog steeds mijn best mee te blèren, kan ontzettend lekker zijn na een lange week!

Fergie

Deze cd heeft mijn vader voor mij gekocht toen hij een paar jaar geleden in de VS was, want cd’s zijn daar veel goedkoper. Helaas staan er op The Dutchess ook aardig was liedjes met gevloek, en dat is allemaal weg, zó jammer! Ik geef daar dus echt niks om hè, het weglaten van woorden verpest de muziek alleen maar! Ik betwijfel eerlijk gezegd of Fergie wel echt kan zingen, maar ik vind dit album nog steeds leuk :) Het nummer hierboven is zo’n heerlijke ego-booster vind ik, het voelt altijd heerlijk om lekker arrogant mee te doen haha!

Five Finger Death Punch

Ik heb hier twee albums van in mijn iTunes staan, namelijk: The Way of the Fist en The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Vol. 1. Zoals je misschien kan raden komt ook deze muziek van mijn vriend. Ik zet het niet vaak zelf op, want dit is soort muziek hoor ik als mijn vriend de muziek uitkiest. Bovenstaand nummer zet ik daarentegen wel eens zelf op, voor wat extra energie of juist om frustratie los te laten.

Fleetwood Mac

Hiervan heeft mijn vriend het Best Of album, vol met hun bekendste hits. De eerste keer dat ik hem luisterde realiseerde ik me pas hoeveel ik al van ze kende! Ik wist bijvoorbeeld niet dat het bovenstaande nummer van Fleetwood Mac is, en dat terwijl ik een remix hiervan helemaal grijs heb gedraaid in mijn tienerjaren. Ik vind dit een heerlijke CD op te zetten op een rustige middag of avond, voor als ik bijvoorbeeld aan mijn blog werk! :)

Florence + the Machine

Ooh, Florence <3 Ik houd van haar muziek, van haar stem, van de hele sfeer, alles! Ik heb de eerste twee albums van haar en ik zing ze nog heel graag mee. Van het nieuwste album heb ik wat singles gehoord waar ik nog niet helemaal kapot van was, maar ik denk dat ik hem toch uiteindelijk wel koop. Ik zou haar graag ook eens live zien, maar toen ik live optredens van Florence ging opzoeken heb ik geen enkele video gevonden waar ze zuiver zingt! D: Als je er wel één weet, laat het me alsjeblieft weten, want ik zou het zo ontzettend jammer vinden als blijkt dat ze eigenlijk gewoon helemaal niet kan zingen! Gelukkig klinken de albums gewoon goed, en kan ik nog steeds zo op gaan in What the Water Gave Me als de eerste keren dat ik het nummer hoorde.

The Fray

Ik heb van The Fray één album: How To Save a Life, naar de gelijknamige hit. Het is een mooi album, maar de toon van het album in geheel is vrij somber, dus ik moet er wel zin in hebben. Soms heb ik albums die ik best mooi vind, maar waarnaar ik nooit meer wat opzoek van de artiest, The Fray is er zo één. Ik weet bijna zeker dat ik andere albums ook mooi zou vinden, maar ik heb al zó veel muziek op mijn verlanglijstje…

Huidig hitje

Er is namelijk onlangs een nieuwe artiest op dat lijstje gekomen: Lindsey Stirling! Ze zit in de YouTubers React serie op het kanaal van The Fine Brothers, en ik dacht vorig weekend: “nou, maar eens luisteren dan”. En wow! De combinatie van de dance (ze noemt het dubstep, maar ik vind het nog vrij soft) en de viool vind ik echt prachtig! Ik houd best van wat flinke dance beats op zijn tijd, maar ik zoek toch ook áltijd naar een melodieus element in muziek. Lindsey combineert het prachtig, I love it! Ik vind het moeilijk om een favoriet te benoemen, maar ik ben uiteindelijk voor bovenstaande video gegaan. Deze raakt een gevoelige snaar bij, maar ik weet niet zo goed waarom. Misschien wel de zeevibe die eruit komt :)

Zo, dat was de lijst voor deze keer! Heb jij onlangs nog nieuwe muziek ontdekt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *