Muziek – deel 4

Het is inmiddels meer dan zes maanden sinds mijn vorige muziekpost, dus hoog tijd om de lijst te vervolgen met de letters G en H!

Gabriella Cilmi

We trappen deze editie af met een nummer dat ik nog steeds héérlijk vind om mee te zingen. Ik heb alleen het debut album van Gabriella en om de zoveel tijd zet ik deze weer op. Lekker swingen en meezingen, hele goede opruimmuziek haha! Ik heb haar ooit in de Oosterpoort gezien in Groningen en live is haar stem ook erg goed. Ik herinner me nog weinig van het concert, dus een grote indruk heeft het niet gemaakt, maar ik weet nog wel dat ik haar stem live niet vond onderdoen voor haar studio geluid!

Genesis

Genesis is een band waar ik mee opgegroeid ben dankzij mijn vader. Ik herinner me vooral veel muziek van luisteren in de auto op weg naar zomervakantie of wintersport. Genesis was één van de bands die ik specifiek opzocht toen ik door mijn vaders CD collectie ging om aan iTunes toe te voegen. Aangezien mijn vader een stuk of zes CD’s had, vroeg ik hem welke ik het leukst zou vinden. De albums die hij het meest toegankelijk vond waren Invisible Touch en I Can’t Dance. Ik draai de laatste het meest, hij spreekt me meer aan dan Invisible Touch, al weet ik niet zo goed waarom. Bovenstaand nummer levert kritiek op televisie priesters, iets wat destijds veel op Amerikaanse televisies was, een beetje vergelijkbaar met de belspelletjes op Nederlandse televisie een paar jaar geleden. Genesis is een van de favoriete bands van m’n pa, en daarom heeft Genesis ook wel een plekje in mijn hart :)

Girls Aloud

Jaaaa, wie kent Girls Aloud nog? Ik heb het album Sounds of the Underground nog bij een abonnement op de Hitkrant gekregen op de basischool haha! Ik weet nog dat ik uit twee cadeaus kon kiezen: een Hitkrant schoolagenda of deze CD. Ik vroeg aan mijn vader wat ik moest kiezen en hij zei dat hij voor de CD zou gaan als hij wist dat hij de artiest leuk vond. Dat was goed advies! Ik vind het een goed en dansbaar popalbum, en ik luister hem nog regelmatig. Ook al een goed album om mee op te ruimen, met af en toe was gedans tussendoor!

The Glitch Mob

Van The Glitch Mob heb ik geen heel album, alleen een EP genaamd Piece of Indestructible. Maar ik vind het bovenstaande nummer zo tof dat ik hem graag wil delen. Het was de eerste muziek die ik digitaal kocht op iTunes. Ik vind het moeilijk te verwoorden, maar ik verdwijn echt een beetje in dit nummer. Ik heb hem denk ik vaker met mijn ogen dicht geluisterd dan open. En ik moet ook mee bewegen, de vibe is te sterk om stil te zitten tijdens het luisteren. Ik heb ook andere nummers van The Glitch Mob opgezocht nadat ik deze was tegengekomen via een vriendin op Facebook, maar geen enkel ander nummer kan tot nu toe losmaken wat dit nummer losmaakt. De €1,99 meer dan waard!

Good Charlotte

Ik herinner me een tijd dat ik de muziek van Good Charlotte echt heftig en stoer vond. Dat is nu wel wat minder nu ik de death metal die mijn vriend soms opzet gewend ben, maar het maakt de muziek niet minder leuk. Ik heb zelf het album Good Morning Revival gekocht omdat ik het nummer The River heel erg tof vond. Mijn vriend heeft het album The Young and the Hopeless; het album waarmee ze doorbraken. Ik vind dat album wel echt sterker dan degene die ik heb; op Good Morning Revival zijn de mannen al ouder en softer geworden, het is veel meer pop-rock dan punk-rock. Ik ga eens in de zoveel tijd nog weer even overdreven head-bangend los op Lifestyles of the Rich and Famous, good old times :)

Gorillaz

Van de Gorillaz kende ik een paar nummers, de hits die iedereen wel eens gehoord heeft. Toen ik kwam ik een combi deal tegen van de albums Gorrilaz en Deamon Days en daar heb ik een beetje spijt van helaas. Ik vind naast de hits de muziek eigenlijk gewoon niks. Ik zal er niet te veel woorden aan vuil maken, iedereen heeft zijn eigen smaak, de albums in hun geheel passen gewoon niet bij me. Bovenstaande nummer is één van mijn favorieten en die vind ik nog steeds leuk!

Gwen Stefani

Bovenstaand nummer kwam uit in 2004 en ik vond hem echt zó cool! In die tijd kon je nog niet alles zomaar opzoeken op YouTube, dus dit was een nummer waarvoor ik TMF of MTV aanzette en ging wachten tot het nummer langs kwam. Ik denk dat het album Love. Angel. Music. Baby. een van de eerste albums is die ik heb gekocht, en dan tel ik mijn enorme verzameling Hitzones even niet mee. Ik heb ook het andere solo album van Gwen, The Sweet Escape. Deze heeft mijn vader voor mij meegenomen uit de VS, net als een CD van Fergie en Timbaland. Maar dat doe ik nooit meer. CD’s zijn dan wel goedkoper, er woorden alleen zo veel woorden verwijderd! Ik hecht echt geen waarde aan scheldwoorden, ik hoor gewoon het gat in de tekst. Ik vind beide albums tof en ik luister ze nog regelmatig!

Hurts

Ik heb het debuutalbum van Hurts genaamd Happiness. Ik kocht het omdat ik bovenstaande single, een kleine hit in Nederland, ontzettend tof vond en een vriendin destijds erg fan was. En man, man, wat heb ik dat album grijs gedraaid in die tijd! Ik ben met dezelfde vriendin ook naar een concert in de Oosterpoort in Groningen geweest en ik weet nog dat ik het helemaal geweldig vond. Ik was ontzettend onder de indruk en heb er goede herinneringen aan. Ik ben nu op de een of andere manier over de muziek heen gegroeid of iets dergelijks, het raakt me niet meer zo als eerst. Maar als achtergrond CD fungeert hij nog steeds prima!

Huidig Hitje

De term ‘huidig hitje’ klinkt nogal ongepast voor dit nummer, maar zo heb ik dit onderdeeltje nou eenmaal genoemd. Het bovenstaande muziekstuk heet Light of the Seven en het is de muziek die werd gebruikt voor de openingsscène van de finale van Game of Thrones seizoen 6. En als jij de aflevering ook gezien hebt dan is de muziek je vast niet ontgaan. Game of Thrones soundtracks bevatten nooit piano, dus het viel meteen op. En nou ja, wat er gebeurde in de scenes is ook moeilijk te vergeten. Ik was er echt weer van geschrokken, zat met open mond te kijken. Oh my god, neeeeeeeeeeeeeeeee. Ik luister dit nummer nu al een week lang elke dag wel minstens één keer en ik denk dat ik de openingsscène ook nog wel meerdere keren ga kijken. Wauw, wat een prachtige en indrukwekkende televisie is Game of Thrones toch. En kippenvel van deze muziek, prachtig.

Zo, daar laat ik het even bij voor deze muziekpost. Wat zijn jouw favoriete artiesten? En was jij ook zo geschrokken van de finale van Game of Thrones?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *