Lorentz Workshop

Header

Zo, hier ben ik weer! Ik had zo gehoopt dat ik lekker op gang kon blijven met blogposts, maar helaas kwam mijn studie in de weg. En daar vertel ik nu graag wat meer over!

Afgelopen week was ik namelijk op een soort conferentie. Het vond plaats in het Lorentz Center in Leiden en ik vond het ontzettend gaaf! De titel zie je op het plaatje hierboven ook en het is een nogal lange: An Emerging Technological and Societal Transition: Preparing for the Post-Industrial World. Het thema van de workshop was de technologieën die in de nabije toekomst de samenleving snel zullen veranderen.

Wat deze week zo bijzonder maakte was dat er wetenschappers van heel verschillende disciplines bijeen kwamen om samen na te denken, te discussiëren en tot oplossingen te komen. Er waren mensen van economie, ICT, natuurkunde, biologie, van het Rathenau Instituut en nog meer. Een workshop week als deze was nog nooit eerder georganiseerd en ik was erbij!

Niet ik alleen trouwens, mijn hele masterjaar was aanwezig. Wij hadden als wetenschaps-communicatie studenten namelijk de opdracht om verslag te doen van de week op de website. En dat hebben we dus ook gedaan! Er staan op dit moment twee korte stukjes van mij online en er komen er in de loop van de week nog twee bij.

Ik was met twee medestudenten van te voren naar een basisschool geweest om vragen van kinderen uit groep 7 en 8 te verzamelen over de technologie van de toekomst. Een aantal van die vragen hebben we gesteld aan deelnemers van de workshop en de antwoorden hebben we op film in het Engels en in tekst in het Nederlands. Ontzettend leuk om te doen! De twee vragen die online staan onder mijn naam zijn:

Zal er in de toekomst een andere manier zijn om een kindje te krijgen? –  Emma , 10 jaar

en

“Gaat de dampkring ooit kapot?” – Dylan, 11 jaar

Er zijn verschillende berichten gepost op de website, in zowel Engels als Nederlands, dus neem vooral ook een kijkje bij andere posts!

Op donderdagavond was er een publiek evenement in het Boerhaave Museum en daar heb ik ook een kort praatje gegeven. Ik vond het ontzettend eng, ik word altijd vreselijk nerveus van spreken voor een groep. Het ging niet zo goed als ik gehoopt had, maar ik kreeg veel leuke reacties dus ik ga er maar vanuit dat het toch een leuk verhaal was haha! Ik zal het onderwerp dat ik besproken heb later nog eens behandelen in een post omdat het een onderwerp is dat me sowieso al een tijd bezig houd.

Ik kan ook nog veel meer vertellen over deze week, maar ik laat het voor nu even hier bij. Ik ben nog steeds de week aan het verwerken, er kwam zoveel nieuws op me af! Laat ik het er op houden dat het een ontzettend interessant, inspirerende en intensieve week was waar ik veel van geleerd heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *