Welkom!

 

Volg mijn blog met Bloglovin

IMG_1893b

Welkom op mijn gloednieuwe website! Ik vind het heel spannend om een blog te starten, het is een idee dat ik nu al een tijd met me meedraag en nu is het eindelijk echt zo ver; mijn blog is online!

Er is een beste kans dat je op mijn blog terecht gekomen mijn via mijn YouTube ASMR kanaal Relaxingsounds92 en dat weet je al best wat dingen over mij, maar ik ga me toch even wat uitgebreider voorstellen. Wil je meer weten over ASMR, klik dan hier.

Mijn naam is Jolien Morren, ik ben 23 jaar en ik volg momenteel de master Biology and Science Communication & Society aan universiteit Leiden. Daarvoor heb ik een bachelor Marine Biology and Ecology & Evolution gedaan aan Rijksuniversiteit Groningen. Na mijn bachelor wist ik vrij zeker dat ik niet in de wetenschap zelf door wilde gaan, waardoor ik ging kijken hoe ik biologie kon combineren met iets anders en wetenschapscommunicatie is dus mijn huidige master geworden. Schrijven is een onderdeel van de opleiding en het leek me een leuk en goed idee om dat ook te oefenen buiten opdrachten van de universiteit om!

Nu wordt dit geen blog over alleen maar wetenschap gerelateerde zaken, in tegendeel zelfs. Ik ben daar in mijn dagelijkse leven al zo veel mee bezig dat ik juist wat meer aandacht wil schenken aan andere onderwerpen. Biologie zal nooit helemaal wegblijven van mijn blog, want daarvoor is het een te groot onderdeel van mijn leven voor geworden, maar het is zeker niet het hoofdonderwerp.

Waar ga ik dan wel over schrijven? Om heel eerlijk te zijn heb ik daar nog niet een heel duidelijk idee bij, ik vind zo veel dingen interessant! Ik heb al wel een lijst met onderwerpen klaar liggen, maar ik kijk gewoon waar dit naartoe gaat. Zo heb ik dat met mijn YouTube kanaal ook gedaan en dat loopt ook nog steeds :)

Dit betekent ook dat ik voor nu nog geen vast upload schema heb. Ik volg een voltijds studie en die zal nog altijd voorgaan. Ik heb niet heel veel tijd dus om artikeltjes te tikken, al zal ik natuurlijk proberen zo vaak mogelijk wat te posten! Verder is de website zelf ook een work in progress, dit is namelijk ook helemaal nieuw voor mij. Ik ben nog niet echt tevreden met bijvoorbeeld de huidige lay-out, ik gebruik nu een gratis WordPress theme. Ik wil uiteindelijk mijn eigen lay-out bouwen, maar als ik dat eerst wilde leren dan duurde het nog wel even voordat ik werkelijk zou kunnen beginnen met bloggen en ik wilde niet meer wachten!

En dan even over de naam, want daar zijn jullie vast ook wel benieuwd naar en die kostte ook wel wat moeite. Er bestaan al zó veel websites, een leuke naam die nog niet in gebruik is is lastig te bedenken. Mijn voornaam is al bezet en mijn gehele naam vind ik niet leuk voor de website, ik vind mijn achternaam niet mooi. De naam Sepiola gebruik al een paar jaar als nickname in online spellen en komt van Sepiola atlantica, oftewel de Atlantische dwerginktvis in het Nederlands.

Sepiola atlantica

Bron

Dit is er één. Is ‘ie niet lief? Ze zijn echt klein met een maximum lichaamslengte van vijf centimeter en gedragen zich ook erg leuk. Ik heb een duikbrevet en ben ze al meerdere malen tegengekomen tijdens duiken in Nederland en het is één van mijn favoriete beestjes om onderwater te zien. Soms hebben ze geen zin in je en begraven ze zich in het zand tot je alleen de oogjes nog ziet, andere keren worden ze boos en vallen ze je duiklamp aan met de armpjes omhoog.

Maar goed, waarom deze naam dan? Ik vind het een tof diertje met een mooie naam dat ik tegen kan komen tijdens één van mijn hobby’s. Ook heeft het als inktvisje vele armpjes, wat ik voor mijn blog interpreteer als veelzijdigheid, ik vind namelijk zo veel dingen interessant dat ik mijn blog niet aan één onderwerp wilde opdragen. Dus bij deze sta ik online bekend als RelaxingSounds92 én als Sepiola!

Samen met deze eerste post zal de eerste dagen wel wat meer online komen om goed van start te gaan en om jullie een idee te geven wat ik nu met mijn blog wil doen. Als jullie het leuk vinden (of niet), laat dat dan vooral horen! En ook als jullie tips hebben voor blogposts of al heel erg lang iets van me wilden weten dan is dit het moment om het te laten weten.

Tot snel!

Liefs,

Jolien

 

3 gedachten over “Welkom!”

  1. Hoi Zusje!

    Een blog, leuk! Zal ik maar meteen even de azijnpisser uithangen? Je hebt hier en daar wat rare zinsconstructies in je stukje staan (herhaalde woorden vooral), en ook wat typfoutjes. Als je schrijfster wil worden kan dat natuurlijk niet, tut tut tut! Het haalt een taalnazi (zoals ik) nogal uit de ‘flow’.

    Gezeur daargelaten ben ik benieuwd wat voor hersenspinsels je op internet zal zetten.

    Kus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *