Informatie Sepiola

Duikvereniging Sepiola is een kleine vereniging in de gemeente Stein, Zuid Limburg.
Bij ons staat gezelligheid voorop en dit combineren wij met leren duiken in teamverband. Dit doen wij volgens de regels van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB).
Wij trainen op vrijdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur in het zwembad van Steinerbos onder begeleiding van instructeurs verbonden aan de NOB.
Snorkelen, apneu en perslucht trainingen worden wekelijks afgewisseld.

Vanaf 11 jaar ben je welkom mits je in bezit bent van een zwemdiploma.

In Nederland kun je schitterende duiken maken zoals in Zeeland, maar ook in allerlei zoetwaterplassen. Zo kun je relatief dicht bij huis kennis maken met een boeiende onderwaterwereld en hier maken wij als vereniging dankbaar gebruik van.

Dus, wil je graag een brevet halen, of zoek je duik buddy’s, en je zoekt een vereniging waar het ook nog ongedwongen gezellig is….dan ben je hier aan het juiste adres!
Ook mensen met een andere brevet van een erkende opleiding zijn van harte welkom. Indien je in onze club verder met je opleiding wilt gaan, dan zijn er cross-over richtlijnen voor handen voor het indelen van het andere brevet naar de NOB-brevette

 Voordat je er voor kiest om bij Sepiola aan duiksport te beginnen, willen wij je over een aantal zaken informeren.

  • Gezondheid. Er wordt een medische duikkeuring van je verwacht.
  • Verantwoordelijkheid. Je duikt altijd met een buddy. Zorg dat je uitrusting in orde is, maar ook je eigen gezondheid. Geen risico’s, je buddy kan je wel eens nodig hebben.
  • Aanschaf van duikuitrusting. Realiseer je dat een duikuitrusting niet goedkoop is. Natuurlijk zijn er genoeg tweedehands spullen te krijgen maar deze kosten komen er wel bij. Laat je informeren door je buddies.
  • Vervoer naar duikstekken. Vaak kun je met elkaar carpoolen maar ook vaak niet, hou daar rekening mee.
  • Contributie. Deze is bij ons afhankelijk van het aantal leden, en wordt vooral gebruikt om het zwembad te bekostigen.
  • Activiteiten. Vinden plaats op vrijwillige basis met eigen bijdrage.

De NOB stelt dat alle leden bij deelname aan onderwatersportactiviteiten duikmedisch gekeurd moeten zijn.
Duikers dienen iedere drie jaar (of jaarlijks als iemand vijftig jaar of ouder is) goedgekeurd te worden om te mogen duiken.
Zo’n duik medische keuring mag formeel worden verricht door iedere arts, maar gezien het specifieke karakter ervan adviseren wij leden om te kiezen voor een arts die aantoonbare kennis en ervaring heeft met de sportduikgeneeskunde.
Bij de eerste buitenduik moet je gekeurd zijn, anders geen duik bij duikvereniging Sepiola.

Klik hier om het NOB formulier te downloaden voor de medische keuring.